UMC zorgverzekering 2015

umc zorgverzekering 2014
De UMC zorgverzekering is er voor medewerkers van Universitair Medische Centra (UMC’s). De collectiviteitskorting is dan ook alleen voor deze medewerkers beschikbaar.

UMC zorgverzekering 2015

De basisverzekering van UMC bevat vergoedingen voor de meest basale vormen van zorg. De samenstelling van het pakket wordt bepaald door de overheid. De premie van de UMC basisverzekering 2014 is € 85,25 per maand. Dit is op basis van 360 euro eigen risico en zonder eventuele kortingen. Een sterke daling ten opzichte van 2013. Toen was de premie 22 euro hoger.

De premies voor 2015 zijn nog niet bekend.

Aanvullende UMC zorgverzekering 2015

De aanvullende zorgverzekeringen worden aangeboden in pakketvorm. Er zijn vier pakketten:

  • UMC Extra zorg 1 € 6,50 per maand
  • UMC Extra zorg 2 € 15,71 per maand
  • UMC Extra zorg 3 € 23,02 per maand
  • UMC Extra zorg 4 € 46,04 per maand
De kosten zijn per maand, zonder eventuele kortingen en gelden in 2014.

De aanvullende zorgverzekeringen hebben allemaal andere vergoedingen voor zorgbehandelingen. De Extra zorg 1 verzekering dekt het minimale naast de basisverzekering, terwijl de Extra zorg 4 verzekering heel veel zorg dekt.

 Vergoedingen UMC zorgverzekering

Belangrijkste kenmerken per aanvullende zorgverzekering.

Budget: behandelingen voor fysiotherapie, een goede dekking voor basis tandheelkunde, vergoedingen voor  huidbehandelingen, kraamzorg, alternatieve geneeswijzen en sportgeneeskunde.

Accent: goede dekking voor veelvoorkomende zorg, zoals fysiotherapie, brillen/lenzen, vergoedingen voor plastische en reconstructieve chirurgie en steunzolen.

Plus: dezelfde goede vergoedingen voor fysiotherapie als de aanvullende verzekering Accent. Daar bovenop komen prima vergoedingen voor brillen en lenzen en uitgebreide tandheelkunde.

Top: hogere vergoedingen voor fysiotherapie, tandheelkunde, alternatieve geneeswijzen, pruiken, hoortoestellen,  preventieve cursussen en orthodontie vanaf 18 jaar .

Over de UMC zorgverzekering

De UMC zorgverzekering 2015 is een onderdeel van de (UVIT) combinatie, waar onder andere Univé in deelneemt. UMC heeft bijna 100.000 verzekerden.

Een andere zorgverzekering die zich richt op medische professionals is de VvAA zorgverzekering.